FERIA VALENCIA

memoria 2021

Balanç positiu de la Fira de l’Automòbil de València 2021

El saló de Feria Valencia tanca les portes amb bones sensacions i una estimació de vendes que supera les 2.000 unitats venudes durant els quatre dies de certamen, un 55 % de vehicle nou i un 45 % d’ocasió. “La Fira ha complit perquè ha presentat enguany una oferta atractiva per als compradors, tant en elèctric com en dièsel i gasolina”, ha apuntat el president del certamen, Enrique Tomás.

València, 6 de desembre de 2021.- La vint-i-tresena edició de la Fira de l’Automòbil de València tanca aquesta vesprada les portes a Feria Valencia després de quatre dies en què el certamen “ha complit els seus objectius”, segons assegura el president del saló, Enrique Tomás, i ha aconseguit un volum de vendes que, segons les primeres estimacions dels mateixos expositors, havia superat les 2.000 unitats venudes, encara a falta de comptabilitzar els registres de la vesprada i les operacions postfira que es tanquen els dies posteriors al certamen. En aquest sentit, el balanç és positiu, ja que “el certamen s’ha celebrat en un entorn complex com l’actual a causa de la situació del mercat de l’automoció i encara amb les incerteses lògiques derivades de la situació de pandèmia”, apunta Tomás, que, tot i això, ha assenyalat que “s’ha demostrat la utilitat d’un certamen com la Fira de l’Automòbil, necessari per al sector i molt demanat pel públic valencià, que ha agraït retrobar-se amb aquesta cita tradicional en el pont de desembre després de no poder celebrar la cita de 2020 a causa de la pandèmia”.

La Fira de l’Automòbil de València ha presentat una oferta molt atractiva, més enllà dels ajustaments d’estoc d’algunes marques, amb un aparador on el públic comprador ha pogut triar entre els 3.500 vehicles exposats, tant nous com d’ocasió, seminous i quilòmetre zero i en les variants elèctrica, híbrida, dièsel o gasolina. En aquest sentit, els expositors han detectat l’interés creixent per les novetats presentades per les marques en motoritzacions elèctriques, encara que també han constatat la fortalesa que continua existint en el mercat de les motoritzacions clàssiques de dièsel i gasolina, especialment en el mercat de vehicle d’ocasió, en què els terminis d’entrega són molt més ajustats que en el cas dels vehicles nous. De fet, un 55 % de les vendes en l’edició d’enguany han sigut de vehicles nous, mentre que un 45 % de vehicles d’ocasió. La Fira de l’Automòbil, en aquest sentit, “ha sigut un reflex fidel del mercat, amb interés per part del comprador i una oferta potent per part de les marques”, ha assenyalat el president del saló.

Una de les notícies més positives de l’edició actual de la Fira de l’Automòbil de València ha sigut la consolidació per als aficionats valencians d’un certamen propi de vehicles clàssics i de col·lecció com la València Motor Classic, que s’ha celebrat per primera vegada durant aquest cap de setmana a Feria Valencia, al costat del saló de l’automòbil, i que ha rebut l’aplaudiment generalitzat dels aficionats a aquest tipus de col·leccionisme.