FERIA VALENCIA

memoria 2021

Una idea, una fira i mil milions d’impactes

Per María Comes

Tot va començar amb una idea, una sèrie d’èxit i una rèplica. L’empresa Arcae participava en Funermostra, la fira internacional de productes i serveis funeraris de Feria Valencia, i ho feia amb un objectiu clar: arribar als professionals del sector, vendre el seu producte i donar-se a conéixer nacionalment i internacionalment.

Així, a última hora de la vesprada prèvia al certamen, Arcae va descarregar al seu estand una sorpresa per a promocionar la seua marca: diversos taüts amb grans llaços rosa que semblaven trets de l’exitosa sèrie de Netflix El joc del calamar, un programa que ja han vist més de 111 milions de persones. Amb aquesta iniciativa, Arcae no només va aconseguir el seu objectiu, sinó que també va aconseguir creuar fronteres i assolir una gran repercussió mediàtica.

Podien haver mostrat aquesta idea al seu propi showroom, a la seua fàbrica o a la seua empresa, però en lloc d’això la van llançar a Feria Valencia. La decisió no podria haver sigut més encertada. Espanya, l’Argentina, Colòmbia, el Regne Unit, Irlanda, Mèxic, el Perú, els Estats Units, l’Aràbia Saudita, Corea… L’audiència total a què es va arribar gràcies a les informacions dels mitjans de comunicació relacionades amb el taüt d’El joc del calamar va ser de 1.080.594.821 impactes potencials, segons un estudi fet per l’empresa Auditmedia sobre els principals impactes en línia a escala mundial que va aconseguir la presentació d’aquests taüts.

A més, en l’anàlisi de presència en mitjans de comunicació d’aquest mateix estudi es va revelar que, entre el 20 d’octubre i el 31 d’octubre de 2021, la rèplica del taüt d’Arcae va aconseguir més de set milions de resultats en Google i va arribar a mitjans de comunicació internacionals de gran abast com Reddit, 9gag, American Post, Dailymotion i Rolling Stone, entre d’altres. Així mateix, es va publicar en les grans capçaleres nacionals, com ara La Sexta, RTVE, Cuatro, Cadena Ser, Onda Cero o eldiario.es.

Les fires com a eina de promoció

Les fires són mercats vius on es troba concentrada la millor font d’informació del sector. També són el centre neuràlgic més gran on intercanviar opinions i tendències. Els recintes firals són, sens dubte, els únics llocs que aconsegueixen reunir els mitjans de comunicació tècnics i generalistes durant diversos dies i tindre una repercussió mediàtica tan gran com la que s’ha exposat un poc més amunt. Una cosa difícil d’obtindre de manera individual.

Així ho demostra l’últim informe d’Auditmedia, que va posar de manifest que l’ocupació d’espai en els mitjans de comunicació dels esdeveniments i fires celebrats a Feria Valencia va assolir un valor de més de 19 milions d’euros l’últim any abans de la pandèmia.

Això es tradueix en desenes de milers d’aparicions en els mitjans de comunicació tradicionals, com ara la premsa, la ràdio, la televisió i els portals digitals. A més, en les xarxes socials també es van incrementar els resultats: Feria Valencia té quasi un milió de seguidors entre Facebook, Twitter, Instagram, YouTube i LinkedIn. Una xifra que continua augmentant. Tot això significa centenars de milions d’oportunitats de ser vistos.

Aquestes dades reforcen la idea que vindre a Feria Valencia no és una despesa, sinó una inversió. Demostren que és una eina única de promoció que ajuda les empreses a guanyar credibilitat, a crear marca, a viralitzar continguts i a arribar a nous clients potencials. Només cal tindre una idea, vindre a Fira i contar-la.