FERIA VALENCIA

memoria 2021

Smart Mobility Valencia es projecta a la Comunitat Valenciana com a referent en mobilitat en tota Europa

La presidenta d’AVIA afirma que el futur de la CV passa per la mobilitat intel·ligent i sostenible i per la col·laboració i cooperació entre agents.

Prop de 50 empreses van participar en l’exposició de productes i s’hi han presentat 21 capacitats tecnològiques.

València, 14 d’octubre de 2021.- “El futur de la Comunitat Valenciana és la mobilitat intel·ligent i sostenible o no tindrem futur. I es tracta d’un futur de col·laboració i de cooperació”. Així de categòrica s’ha mostrat la presidenta d’AVIA, Mónica Alegre, en la inauguració del I Esdeveniment Smart Mobility Valencia, organitzat pel Mobility Innovation Valencia.

La presidenta del Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana, acompanyada del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, juntament amb el president de Feria Valencia, Enrique Soto, ha inaugurat aquest esdeveniment que ha reunit prop de 50 empreses i més de 20 ponents que han exposat les seues capacitats tecnològiques durant tota la jornada.

En la seua intervenció, Mónica Alegre ha desgranat els objectius del Mobility Innovation Valencia i els objectius que persegueix l’organització d’un esdeveniment com Smart Mobility Valencia.

Alegre ha confirmat que el MIV “té com a objectiu ajudar les empreses d’automoció en la seua transformació cap als nous reptes que planteja la mobilitat, amb la diversificació i la integració de nous subsectors”. Precisament per a dur a terme aquesta transformació el MIV compta amb “el teixit tecnològic i innovador del qual ja gaudim a la Comunitat Valenciana, gràcies a REDIT i també a les universitats”. I també amb “empreses relacionades amb diferents tecnologies i per descomptat totes aquelles empreses emergents i start-ups que aporten solucions i novetats a aquest canvi disruptiu”.

Mónica Alegre, que ha agraït el suport rebut per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i per part de l’Agència Valenciana de la Innovació, ha insistit que la primera edició de l’Smart Mobility Valencia vol posicionar la Comunitat com una regió referent en mobilitat en tota Europa, gràcies a tot l’ecosistema innovador, tecnològic i productiu. “Vull insistir en la vocació del MIV i per tant d’aquesta trobada a ser un eix europeu de mobilitat, que s’assenta en el potencial que tenim, en les capacitats ja demostrades i testades en el pla tecnològic i investigador i amb possibilitats per atraure inversions, indústries i projectes des d’Europa”.

Visita a la fira

Després de la inauguració, la presidenta d’AVIA, el titular d’Economia Sostenible i el president del recinte firal han visitat els prop de 50 estands.

L’Smart Mobility Valencia també ha permés a empreses, institucions, start-ups i centres tecnològics presentar fins a 21 propostes de capacitats tecnològiques centrades en la mobilitat intel·ligent i sostenible. Tant les propostes exposades com les que s’han rebut i per espai i temps no han pogut presentar-se en el marc de l’Smart Mobility Valencia s’han reunit en un catàleg obert i públic que es pot consultar en la web del Mobility Innovation Valencia.

En el marc d’aquesta trobada, a la qual han acudit prop de 350 persones relacionades amb la mobilitat, també s’ha celebrat una taula rodona en la qual han participat el coordinador d’IMAUT en REDIT, Vicente Rocatí; la gerenta d’AVIA, Elena Lluch; el dinamitzador en mobilitat de Startup Valencia, Javier Alcalá; i el regidor delegat d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón. La taula ha abordat el futur de la mobilitat a la Comunitat Valenciana.

En aquest fòrum, la gerenta d’AVIA, Elena Lluch, ha emfatitzat que “ara és quan ens juguem el futur del sector de la mobilitat a la Comunitat Valenciana i la pervivència del sector industrial”. Per a la gerenta d’AVIA, “per a aquesta pervivència només hi ha una eixida i és la innovació”. “Precisament perquè les empreses puguen innovar s’ha dut a terme el Mobility Innovation Valencia, que sí és un ecosistema col·laboratiu i obert”,

La responsable del Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana ha insistit que el nou paradigma de mobilitat està permetent atraure nous actors que s’integren en AVIA. “Per a tot l’ecosistema que conforma la mobilitat és important treballar de manera coordinada amb l’objectiu que el 2030, quan ja no es puguen fabricar vehicles de combustió, la Comunitat Valenciana estiga ben posicionada”.

A més, Lluch ha insistit que tant el Mobility Innovation Valencia com l’esdeveniment Smart Mobility té l’objectiu “d’atraure l’interés de les inversions europees cap a la nostra regió i que la Comunitat siga receptora de projectes que mantinguen l’ocupació i la riquesa”.

Per la seua part, la responsable del Mobility Innovation Valencia, Jackie Sánchez-Molero ha reconegut que aquesta primera edició “ha superat les nostres expectatives i confirma la capacitat de tots els agents de l’ecosistema innovador i tecnològic per treballar de manera cohesionada”. Entre les dades que ha aportat, Sánchez-Molero ha destacat que s’hi han inscrit més de 300 persones i que “hi ha una representació important d’empreses d’automoció, seguides de start-ups i empreses tecnològiques”. Per a completar l’oferta, la responsable del MIV ha destacat la presència de les administracions públiques, “sense les quals no es pot desenvolupar cap projecte de mobilitat, i dels instituts tecnològics i les universitats que han mostrat tota la seua capacitat innovadora i el seu suport al teixit empresarial per a executar la transferència tecnològica”.

Suport institucional

La celebració de Smart Mobility Valencia compta amb el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, així com amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació. També ha obtingut fons a través del projecte cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (fons FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i amb el número d’expedient INNTA1/2021/2.

Smart Mobility Valencia, organitzat pel Mobility Innovation Valencia i el Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana, compta amb el suport de Feria Valencia, l’Agència Valenciana de la Innovació i la Generalitat Valenciana. A més, hi col·laboren REDIT, Innotransfer i Missions València 2030.

Per la seua part, Startup Valencia col·labora de manera activa dinamitzant aquesta jornada entre les seues empreses amb l’objectiu d’incorporar l’ecosistema més emprenedor a Smart Mobility Valencia.

Mobility Innovation VLC

El Mobility Innovation Valencia és un projecte estratègic l’objectiu del qual és convertir la Comunitat Valenciana en un pol d’innovació en mobilitat intel·ligent i sostenible, a través de la coordinació de capacitats i suport a les empreses per a fomentar les iniciatives en mobilitat. El MIV ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.