FERIA VALENCIA

memoria 2021

Èxit de participació en la Nit de les Telecomunicacions Valencianes, que compta amb la col·laboració de Feria Valencia

La #NTV2021 ha estat dedicada als Objectius de Desenvolupament Sostenible i al paper de les telecomunicacions per a assolir-los.

València, 18 d’octubre de 2022.- El Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació de la Comunitat Valenciana (COITCV), l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de València (ETSIT-UPV), el Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Comunicació (COGITCV), l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana van celebrar ahir, 15 d’octubre, la 23a edició de la Nit de les Telecomunicacions Valencianes (#NTV2021). Es tracta d’un esdeveniment anual que pretén donar suport al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i posar de manifest la importància de les tecnologies digitals i de gestió del coneixement en l’evolució de la nostra societat. Sota el lema “Telecomunicacions per als objectius de desenvolupament sostenible (ODS)”, aquesta edició ha estat dedicada al paper de les telecomunicacions per a desenvolupar i aconseguir els 17 ODS 2030.

Després de l’edició virtual de l’any passat, en aquesta ocasió s’ha tornat a la presencialitat. Així, l’esdeveniment va començar al matí al Cub Blau de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV. Durant tot el matí, les empreses patrocinadores i col·laboradores de la #NTV2021 van atendre els assistents als seus estands, en un espai dedicat al networking i l’intercanvi professional. A les 10 hores va començar la jornada de ponències, que van poder seguir-se també per streaming. Sergio Riolobos, degà del COITCV, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a tots els assistents. Després, va començar una taula rodona i la presentació del llibre Los nuevos retos de la sanidad después de la pandemia, moderada per Vicente Traver (director de la Càtedra UPV Mysphera) i en la qual van participar Cristina Bescos (directora d’EIT-Health Spain), Jaime del Barrio (president d’Asociación Salud Digital), Jesús María Fernández (diputat per Navarra en el Congrés dels Diputats en les legislatures XI i XII), Juan Antonio Hueto (coordinador de processos quirúrgics a l’Institut Català de la Salut), María Teresa Arredondo (catedràtica de la Universitat Politècnica de Madrid) i Vicente Gisbert (director d’eHealth de Telefónica). Van parlar sobre projectes tecnològics sanitaris desenvolupats arran de la pandèmia i es van enumerar els reptes als quals s’enfronta el sector i com les TIC han esdevingut fonamentals per a abordar-los.

La jornada va seguir amb la següent taula rodona, titulada “Telecomunicacions i ODS per a un futur més sostenible”. Moderada pel periodista Luis Zurano, hi van participar José Manuel Plaza (Telefónica), Daniel Morales (Orange), Artur Gradolí (HPE), Julio Espiña (Minsait) i Fernando Jaime (Huawei). Durant el col·loqui es va parlar sobre la necessitat d’afavorir l’accés a les estructures de comunicació, el paper de les telecomunicacions per a accelerar els ODS i la conveniència d’advocar per la sostenibilitat en els processos de transformació digital. Després de la taula, el director de l’ETSIT-UPV, Héctor Esteban, va fer un repàs sobre alguns dels reptes de futur per al sector de les TIC i va tancar la jornada de ponències.

La #NTV2021 va seguir a la vesprada, aquesta vegada a l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Després d’un còctel de benvinguda, a les 21 hores va començar la Gala de Premis d’aquesta 23a edició, que també va poder seguir-se per streaming. La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, va obrir l’acte. Pascual va destacar el paper de la digitalització per a fer front als reptes del futur i de quina manera les telecomunicacions sempre hi estaran unides. Sergi Campillo, vicealcalde de l’Ajuntament de València, també hi va intervindre i va afirmar que la gala “és una mostra que estem units per demostrar la capacitat valenciana quant a innovació tecnològica”. Després d’aquestes intervencions, es va passar al lliurament dels Premis de la #NTV2021, que van ser els següents:

Premi al Millor TFG ➡ Mónica Martínez

Premi al Millor TFG ➡ Sergio Morell Ortega

Premi al Millor TFM ➡ Miriam Ortiz Monet

Premi Empresa Jove ➡ Fivecomm

Premi Empresa Rellevant ➡ Dextromedica, SL

Premi Empresa Rellevant ➡ Hidraqua

Premi Persona Destacada del Sector ➡ Victoria Majadas

Premi a l’Administració Pública Impulsora de les TIC ➡ Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Generalitat Valenciana

Premi Teleco Honoris Causa ➡ Adolfo Utor (CEO Baleària)

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler, va arreplegar el premi a la DGTIC i va destacar la implicació de la Conselleria a caminar tot plegada amb les telecomunicacions per a continuar avançant.

Després del lliurament de premis, Sergio Riolobos, degà del COITCV, hi va intervindre assegurant que les telecomunicacions “s’han postulat com les grans vertebradores de la societat”. També va agrair el suport de totes les entitats i empreses que han fet possible, un any més, la realització de la #NTV2021. Va tancar l’acte el rector de la UPV, José E. Capilla, qui va afirmar que des de les universitats “es pot articular un teixit empresarial tan potent com el de les telecomunicacions”. Després de la foto de família, els assistents van gaudir del sopar de gala, que va posar punt final a aquesta 23a edició.

Una vegada més, l’esdeveniment ha comptat amb el patrocini d’empreses tecnològiques importants: Cellnex-Adesal, Hewlett Packard Enterprise (HPE)-Intel, Huawei, Minsait, Mysphera, Orange i Telefónica, i la col·laboració de Cisco, Colt, Dextro, Etra, Fujitsu, Inetum, ISTEC, NTT, Nunsys-Microsoft, Prosodie, S2 Grupo, Sopra Steria, Sothis i The Whiteam. Diverses entitats i institucions han col·laborat també amb la #NTV2021: Caixa Popular, Cambra València, Diputació de València, Feria Valencia, ITI, IVACE, REDIT, Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández, Universitat de València, València Activa i VLC Tech City.