FERIA VALENCIA

memoria 2021

Rècord de visitants en la 13a edició del Valencia Boat Show by Insurnautic

València, 1 de novembre de 2021.- Després de cinc dies de celebració, el Valencia Boat Show by Insurnautic tanca hui la 13a edició, en la qual s’ha assolit una xifra rècord d’expositors, marques presents i visitants.

El certamen valencià, que el 2016 canviava a dates de tardor per a centrar-se en la venda d’embarcacions noves i fer-se un lloc en el circuit de salons del Mediterrani, creix i es consolida com una fira comercial de referència.

La fira nàutica valenciana ha crescut enguany un 30 % en superfície i aconseguia penjar el cartell de complet a un mes de l’obertura de portes. L’aposta per una zona oberta al públic i d’accés gratuït combinada amb una zona professional d’exposició i venda d’embarcacions ha aconseguit un any més combinar l’acostament a la nàutica i els seus esports al públic general amb l’activitat comercial dels expositors.

“Aquesta edició de Valencia Boat Show ha demostrat el creixement anual d’aquest esdeveniment, que té unes possibilitats il·limitades. Hem superat les expectatives i estem molt contents amb el resultat d’enguany. S’ha generat negoci i hem aconseguit atraure el client objectiu dels nostres expositors, que era el nostre propòsit principal”, assegurava Eduardo Gil, director del Valencia Boat Show by Insurnautic en el tancament del certamen. “Estem molt satisfets i tenim l’objectiu de continuar amb aquest creixement en la pròxima edició”.

Augment del visitant internacional

22 570 visitants procedents principalment de la Comunitat Valenciana, però també d’Andalusia, Múrcia o Madrid, així com un augment significatiu del nombre d’estrangers, han marcat aquesta edició del Valencia Boat Show.

Segons els registres d’entrada, el certamen ha rebut visitants de més de vint nacionalitats diferents a la zona de pagament anomenada “Passió per la nàutica”: clients principalment de països europeus com França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Suècia, Noruega, Holanda, Àustria, Suïssa o Rússia, però també de nacionalitats tan diverses com l’Argentina, Nova Zelanda, Eslovènia, Bulgària o Letònia.

Un certamen de negoci

El saló valencià es posiciona com una fira de venda, última del circuit de salons del Mediterrani i un certamen que propicia el tancament d’operacions, amb l’atractiu afegit de poder provar al mar les embarcacions en venda.

“Molt bé perquè hi ha hagut clients de tot tipus: per a llanxa, vaixells nous de vela, d’alta gamma, catamarans, gestió i venda per a xàrter. Hi ha hagut negoci. S’han venut vaixells, s’han tancat vendes i se’n tancaran més”, assegurava Antonio Gadea, director de SportNautic, empresa distribuïdora de Beneteau i Excess, entre d’altres.

“Fins d’ací a uns dies no sabrem si hi ha negoci tancat, però sí que hi ha hagut contactes”, assenyala Pablo Sendra, de Náutica Marina Alta, que exposa embarcacions d’entre 6 i 8 metres d’eslora d’Astilux i Parker, amb preus que oscil·len entre els 33.000 i els 111.000 euros. Les que més interés han suscitat entre els visitants del seu estand, segons ha assenyalat, han sigut les embarcacions de 6 metres per a navegar amb autorització federativa, de la drassana murciana Astilux.

“Els contactes que hem tingut són molt interessants, així que contents”, assegurava Bárbara Carretero, de Marine Team, presents amb dos models de trimarà de la casa francesa Neel, així com un catamarà Lagoon. “Hem tingut molts estrangers. Crec que el fet de celebrar-se en pont i el posicionament turístic de València han contribuït”, assegurava.

“Hi ha hagut bastant moviment i gent interessant”, comentava José Luis Naturil, de Plenamar, present amb dos models de De Antonio Yachts, qui ha rebut “molt local, però també bastant gent de Madrid i Múrcia i algun estranger”.

El director comercial de la drassana polonesa Moon Yachts, Mariusz Gajewski, que comptava amb l’embarcació més exclusiva en l’exposició, el Moon 60, es mostrava també “molt content” amb l’organització. “Hem tingut diversos clients potencials de València, Alacant, Madrid, així com alguns estrangers de Suècia, França i Alemanya”, assenyalava el representant de la drassana.

Retorn del client de vela

L’interés creixent per les embarcacions de vela també ha sigut una sensació recurrent entre els distribuïdors d’embarcacions. “Ha tornat la gent de vela que estava parada aquests últims anys, buscant vaixell nou”, assegurava Antonio Gadea, gerent de SportNautic.

Altres distribuïdors com Juan Manuel Endrino, de Náutica AZA, o Marcos Pérez-Manglano, d’Arranche, distribuïdors de Jeanneau i Dufour respectivament, també apuntaven l’interés creixent per la seua flota de velers.

L’afluència no ha sigut exagerada però sí de bona qualitat i amb moltes ganes”, assenyalava Pérez-Manglano, els visitants del qual han sigut principalment de Múrcia i Andalusia, a més de valencians.

Èxit de roba, accessoris i complements

La zona oberta al públic situada al Tinglado 2 és la que ha rebut més afluència de visitants, amb molt bones sensacions per part dels expositors, principalment d’accessoris, activitats nàutiques, gadgets, roba i complements. “Estem molt contents, hem tingut clients de per ací i algun estranger, però quasi tot del món nàutic”, assegurava Silvia Gertrudis, de Ferragut Helly Hansen, els productes del qual més venuts han sigut jaquetes per a navegar i complements.

Raquel Márquez, d’AWA Sunglasses, ulleres de sol polaritzades i flotants, també es mostrava satisfeta amb el resultat de l’esdeveniment. “Ha vingut gent d’ací de València i molt estranger, com ara suïssos, alemanys i francesos. I la veritat és que tingueren o no vaixell, ens han comprat. Ha agradat molt el producte”, assegurava. Cinc dies per a viure el mar com mai Valencia Boat Show by Insurnautic conclou l’edició de 2021 i fixa el rumb cap a 2022