FERIA VALENCIA

memoria 2021

Preparada per als nous reptes

Per Joan Ribó | Alcalde de València – President Patronat Feria Valencia

En un exercici com el passat, certament singular, Feria Valencia ha continuat mostrant la seua fortalesa com a institució al servei de la societat a la qual es deu. La recuperació de la pandèmia ha obligat a reestructurar l’activitat firal i congressual en tot el món. I també ho ha fet a València. Però no és menys cert que en moments tan delicats com els viscuts durant aquest període, Feria Valencia ha aconseguit mantindre una activitat més que raonable i ha sabut preparar-se per al futur.

De tota aquella activitat donen compte els diferents continguts d’aquesta memòria presentada enguany en format web. Però, més enllà de tot això, m’agradaria ressaltar que durant 2021 s’han mantingut els usos extraordinaris que van començar a l’inici de la pandèmia.

D’una banda, els 15.000 metres quadrats de magatzems que el recinte ha posat a disposició per a guardar les falles fins a la plantà extraordinària el setembre de 2021, que una vegada declarat l’estat d’alarma el març de 2020 vam haver de traure dels carrers de València en suspendre’s les festes. Comptar amb unes instal·lacions com les de Feria Valencia va permetre que el que podia haver-se convertit en un problema logístic d’envergadura per a la ciutat es poguera abordar amb èxit.

De l’altra banda, ha sigut molt destacable el paper del recinte en convertir-se en el magatzem de logística de la Generalitat per a productes sanitaris contra la COVID. Una necessitat que es va presentar de manera urgent i per a la qual Feria Valencia ha destinat 20.000 metres quadrats més d’espai d’emmagatzematge, que es manté amb vocació de permanència.

Tot això s’ha fet sense deixar d’atendre les necessitats, més peremptòries que mai, dels clients de Feria Valencia: un total de 65 fires i esdeveniments celebrats durant l’any 2021 sostenen aquesta afirmació. Per totes aquestes circumstàncies, és just reconéixer un any més que Feria Valencia, la nostra fira, és una eina clau per al present i el futur de l’economia valenciana i de la ciutat de València. Feria Valencia està preparada per a afrontar nous reptes i missions al servei dels sectors productius valencians.