FERIA VALENCIA

memoria 2021

Mediterránea Gastrónoma celebra l’edició més professional de la seua història

El públic professional s’ha bolcat en Mediterránea Gastrónoma, la fira gastronòmica més important del Mediterrani. Durant tres dies, milers de visitants pertanyents al sector han assistit a Feria Valencia, que ha tancat hui les portes complint tots els seus objectius.

València, 9 de novembre de 2021.- Mediterránea Gastrónoma ha tancat hui les portes d’una edició històrica. No només ha sigut la fira on el sector per fi ha pogut retrobar-se, sinó que també ha sigut la més professional de la seua història. I és que milers de professionals han omplit els corredors de Feria Valencia i han assistit a les ponències dels seus 14 espais, que han acollit més de 150 ponents.

Mediterránea Gastrónoma ha sigut molt més que una fira. Ha sigut il·lusió, ha sigut negoci, ha sigut celebració, sector i gastronomia en estat pur des d’un angle de 360 graus. “Tanquem aquesta edició molt contents”, ha declarat Carlos Mataix, president del certamen. “La quantitat de gent que treballa en el sector que ens ha visitat ha sigut la més alta de la nostra història”, ha aplaudit. També ha volgut destacar que Mediterránea Gastrónoma ha aconseguit fomentar la formació i professionalització del sector, així com traslladar la cultura gastronòmica a la societat gràcies a les ponències i a la part experiencial de la fira.

“Amb aquesta edició s’ha demostrat una vegada més la força del sector”, ha assegurat Manuel Espinar, vicepresident de Mediterránea Gastrónoma i president de la FEHV. “És important tornar a connectar-nos de manera presencial i sumar sinergies tots els que formem part del sector, tant proveïdors com professionals i productors, tots sumem i això és un punt de partida per a la recuperació, no només econòmica, també emocional”, ha afegit i ha recordat que ha sigut també el certamen del retrobament.

Ponències, premis i un ronqueig

L’última jornada ha tingut de tot: ponències amb grans mestres de la cuina a la Cuina Central, com ara Andrea Bernardi (Nub, 1*, 1 Sol), Jacob Jan Boerma (The Leest, 3*, Holanda), Pablo Vicari (ELKANO, Getaria, 1*, 3 Sols, 16é de The World’s 50 Best Restaurants 2021), Miguel Barrera (Cal Paradís, 1*, 2 Sols), Ferdinando Bernardi o Sergio Giraldo. També Cooking, Aula Arroz de València DO o la Cuina Molt de Gust han comptat amb alta gastronomia guiada per Pedro Juan Carrasco, xef executiu de l’Hotel The Westin Valencia 5*, Carlos Julián (Hospes Palau de la Mar) i Aurora Torres (Lula, Los Montesinos). A més, #pandeverdad i Be Sweet han comptat amb la participació de Jesús Escaleras, millor xef pastisser de l’Amèrica Llatina, o del forner Mario Roulando.

Un dels moments més esperats ha sigut l’espectacular ronqueig de la tonyina roja. S’ha especejat i, com a punt culminant, José Ynglada, d’Arahy, i Ulises Menezo, del grup Tastem, han preparat diferents presentacions sobre la base de l’exemplar de 190 quilos que ha centrat l’atenció del públic que ha abarrotat la Cuina Central.

El coronament final l’ha posat l’entrega del guardó Uno de los Nuestros a Manolo de la Osa, un dels primers estrela Michelin d’Espanya, per una sopa d’all que va deixar el jurat sorprés. En la celebració de l’acte es va aplaudir una de les grans figures de la gastronomia espanyola. Va ser el tancament perfecte per a una edició plena d’il·lusió que deixa el sector amb moltes ganes de tornar a celebrar la fira l’any vinent.

Mediterránea Gastrónoma, que ha col·laborat en la presentació de la marca Molt de Gust, se celebrarà a Feria Valencia del 7 al 9 de novembre i compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana; de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; de les diputacions d’Alacant, Castelló i València i de Delicious Valencia, i està organitzada per Feria Valencia, amb el suport de les associacions sectorials principals i l’ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.