FERIA VALENCIA

memoria 2021

Iberflora i Ecofira confirmen el ressorgiment de les fires presencials

Iberflora supera les xifres prepandèmia amb més presència internacional. Un total de 1.068 professionals estrangers han visitat el certamen, un 33 % més que el 2019. El total de visitants ascendeix un 38 % fins a arribar quasi als 10.149. Un total de 400 marques, de les quals 62 estrangeres, han presentat els seus productes durant aquestes tres jornades a Feria Valencia. El certamen es converteix en el primer esdeveniment internacional a la ciutat de València des que va començar la pandèmia.

Ecofira 2021 impulsa el sector mediambiental i assenta las bases per a la cita del pròxim any, del 4 al 6 d’octubre, juntament amb Efiaqua i repetint fórmula amb Iberflora i Eurobrico.

València, 7 d’octubre de 2021.- Iberflora, la fira internacional de planta i flor, paisatgisme, tecnologia i bricojardí, recupera la il·lusió i tanca hui amb optimisme la 50a edició. El balanç ha sigut més que satisfactori en la que ha sigut la primera fira professional 100 % presencial de Feria Valencia.

Un total de 10.149 professionals del sector verd han visitat el certamen durant els tres dies de fira, un 38 % més que el 2019, a falta de les últimes dades de la vesprada. Enguany, a més, ha tornat amb força el caràcter internacional d’Iberflora, que s’ha convertit en el primer esdeveniment internacional a la ciutat de València des que va començar la pandèmia.

De fet, les dades mostren que el nombre de visitants estrangers s’ha incrementat un 33 % respecte a 2019. Un total de 1.068 professionals estrangers han assistit a Iberflora des de diferents llocs del món, dels quals destaquen França, Portugal, Dinamarca o els Països Baixos, encara que també hi ha hagut presència de compradors asiàtics, estatunidencs i russos. Així mateix, hi han assistit grans compradors estrangers en representació de 510 empreses.

A més, unes 400 marques han estat presents en aquest 50 aniversari d’Iberflora entre nacionals i internacionals, que sumaven 62. De fet, s’han incorporat 40 expositors nous a la fira, dels quals 19 són estrangers.

Negocis i recuperació

Han sigut tres dies de negoci, corredors i estands plens. S’han notat les ganes del sector de veure’s de nou cara a cara i així ho han transmés tant expositors com visitants. “Hi havia una vertadera necessitat de retrobar-se i tornar a recuperar el face to face en els negocis”, explica Maria José Sanz, del rellevant grup de compra Flora Holland.

“La fira ha sigut el reflex del bon moment que està vivint el sector”, reflexiona el president d’Iberflora, Raúl Ferrer, que agraeix tot l’esforç que ha fet el comité organitzador per a aquesta edició d’Iberflora. Afegeix que el mercat internacional hi ha estat molt present perquè “necessitava proveir-se de cara als pròxims anys”.

Per la seua part, el director de la fira, Miguel Bixquert, recorda que el sector verd ha tingut els millors exercicis dels últims 20 anys. “Això es nota durant la fira. De fet, s’han tancat les campanyes de 2022 i molts expositors ja tenen reserves per a 2023-2025”, revela.

A més, Iberflora ha mantingut al llarg del matí de hui reunions amb empreses i associacions importants del sector que volien assegurar la seua participació de cara a la pròxima edició, que se celebrarà juntament amb Eurobrico, Ecofira i Efiaqua del 4 al 6 d’octubre de 2022.

Ecofira impulsa el sector

Per la seua part, el certamen de solucions mediambientals, Ecofira, també tanca hui les portes amb la satisfacció dels expositors per haver recuperat un certamen que no es va poder celebrar el 2020 i amb uns resultats més que satisfactoris que assenten les bases per al retorn, el 2022, juntament amb la seua homòloga del sector de l’aigua, Efiaqua.

En aquest sentit, els expositors han rebut durant els tres dies de certamen un perfil molt tècnic de visitant relacionat amb l’àmbit municipal i de l’Administració pública, així com de tècnics mediambientals de les empreses, a la recerca de les últimes innovacions en el sector de tractament i gestió de residus i de serveis municipals.

En l’última jornada, Ecofira ha acollit la jornada “Economia circular industrial, clau en la lluita contra el canvi climàtic”, organitzada per REDIT (Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana) i que ha congregat aquest matí prop d’un centenar d’especialistes en gestió mediambiental. La jornada va ser inaugurada pel president d’Ecofira, Jorge Tejedo, i el director general de Qualitat Ambiental i vicepresident del saló, Joan Piquer, juntament amb el director general de REDIT, Gonzalo Belenguer.