FERIA VALENCIA

memoria 2021

Funermostra tanca l’edició amb més negoci i repercussió dels últims anys

La Fira Internacional de Productes i Serveis Funeraris, que conclou hui a Feria Valencia, ha comptat amb tot el poder de compra i amb una gran repercussió mediàtica gràcies a la rèplica del taüt d’El joc del calamar.

Compradors i expositors declaren que feia molt de temps que no tenien una sensació tan positiva en una fira, marcada pels visitants de qualitat i per la tendència a comprar serveis tecnològics.

València, 22 d’octubre de 2021.- Funermostra, Fira Internacional de Productes i Serveis Funeraris, ha tancat hui les portes de la 16a edició. El certamen ha estat marcat per l’afluència de visitants de qualitat, nacionals i internacionals, i per la gran repercussió mediàtica que ha tingut gràcies a l’exposició d’una rèplica del taüt que ix en la famosa sèrie El joc del calamar.

A nivell comercial, la fira ha sigut un èxit. Així ho han afirmat expositors i visitants, que han pogut fer negoci de nou cara a cara. “Feia temps que no tenia aquesta sensació en una fira”, ha declarat Charo Baeza, cofundadora de l’empresa murciana Vivo Recuerdo, que ofereix serveis digitals professionals per a rituals d’acomiadament. “Hem tancat molts acords. De fet, el sector en aquesta edició ha estat molt més obert a comprar tecnologia”, ha afegit Baeza, que explica que els professionals del sector han estat especialment interessats a comprar la novetat de la seua companyia: cerimònies via streaming.

Ruud van Beurden, director de l’empresa Funeral Products, ha tancat el seu últim dia de fira molt satisfet amb els resultats. “Mai havia venut producte durant cap fira. Feia molts contactes i tancava acords. Però enguany això ha canviat. He venut in situ”, ha reconegut. També ha destacat que s’ha notat la qualitat del visitant. “En Funermostra han estat els grups més importants, tot el poder de compra del sector”, ha afirmat.

Per a Amparo Méndez, cofundadora de l’empresa Eco Invéntame, ha sigut la primera vegada en una fira. “Hem apostat per Funermostra perquè era la fira de referència del sector”, ha dit. El seu producte innovador, urnes fetes íntegrament amb residu alimentari –pòsits de café i taronja– ha tingut un gran acolliment en el sector, tant que assegura que tornarà a la pròxima edició. “El nostre producte és d’economia circular i residu zero. Pensem que pot aportar molt al sector. De fet, hem venut i hem creat cartera de clients”, ha explicat.

Els expositors han transmés la seua satisfacció amb la fira i els centenars de visitants han marxat amb molt bona sensació i amb ganes de tornar a la pròxima edició. “Funermostra ha demostrat ser l’escenari del canvi“, ha conclòs José Vicente Aparicio, president de Funermostra.