FERIA VALENCIA

memoria 2021

Els Premis Alfa d’Or 2021 es lliuren a Feria Valencia

Keros Cerámica / Ferro Spain, Coloronda, Realonda i Sistemas de Diseño Digital han sigut els guardonats en els Premis Alfa d’Or 2021, que tanquen el cicle de conferències de Cevisama ON.

València, 26 de maig de 2021.- El cicle de conferències digitals CEVISAMA ON ha conclòs aquesta vesprada amb brillantor gràcies a la cerimònia de lliurament dels Premis Alfa d’Or, un dels actes més tradicionals que cada any formen part de l’agenda de Cevisama i que en aquesta ocasió han sigut lliurats en el marc de CEVISAMA ON i emesos en directe a través de les seues diferents plataformes digitals.

En aquesta 45a edició, el jurat, reunit a fi de concedir els Premis Alfa d’Or que la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre atorga, ha concedit un total de quatre premis Alfa d’Or tenint en compte, segons indica la decisió, “les innovacions tecnològiques, de procés i disseny, així com les propietats dels productes presents”. Les empreses premiades són les següents:

ALFA D’OR a l’empresa KEROS CERAMICA SL / FERRO SPAIN SLU, pel desenvolupament d’HIDRACER, paviments hidràulics mitjançant tecnologia ceràmica.

ALFA D’OR a l’empresa COLORONDA SL, per la fabricació d’un esmalt magnètic que revoluciona el muntatge en paret.

ALFA D’OR a l’empresa REALONDA SA, per la fabricació de rajoles ceràmiques funcionals amb capacitat autoreguladora d’humitat.

ALFA D’OR a l’empresa SISTEMAS DE DISEÑO DIGITAL, SL, per la creació d’un algoritme AITISTER d’intel·ligència digital per a la creació de dissenys ceràmics.

En la cerimònia d’entrega ha estat present el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, Rafael Climent, que ha estat acompanyat per la vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, juntament amb el president de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre, Alfredo González, i el director general de Feria Valencia, Enrique Soto.

El conseller Climent va voler agrair l’esforç d’aquests premis i la SECV per la seua labor de “fomentar l’avanç tècnic de les indústries, a més d’estimular el creixement i la millora mitjançant la investigació i difusió dels coneixements tècnics i científics”. El conseller també es va congratular per la pròxima celebració al febrer de 2022 de Cevisama perquè “sens dubte la fira és una excel·lent plataforma comercial i de promoció dels productes del sector”.

A més, Climent va apuntar que “des de la Generalitat tenim el ferm objectiu de la reindustrialització dels nostres sectors i d’aconseguir una indústria d’alt valor afegit, resilient, exportadora i arrelada al territori. Un clar exemple d’això és la nostra indústria ceràmica”.

Per la seua part, la vicepresidenta de la Diputació de Castelló va indicar que aquests premis suposen “un reconeixement a l’esforç que els departaments d’I+D+i de les empreses estan fent cada dia per a presentar els productes i dissenys més innovadors”. Des de la Diputació, va assegurar, “continuarem estant al costat del sector per a continuar contribuint al fet que el clúster ceràmic de la província continue sent el principal motor econòmic de la província i la principal font de coneixement, innovació i competitivitat a nivell mundial”.

Fotos de l’acte ací: https://flic.kr/s/aHsmVMufuW

Recuperació del sector frites, esmalts i colors ceràmics

Els Alfa d’Or han suposat l’últim esdeveniment de CEVISAMA ON, però, abans, la sessió vespertina d’aquest cicle de conferències digitals s’havia iniciat amb l’entrevista amb el president d’ANFFECC, Joaquín Font de Mora, que va fer una anàlisi de la situació actual del sector de frites, esmalts i colors ceràmics.

Des de la patronal s’ha constatat una “recuperació d’aquests sectors, amb un creixement del 6 % en el primer trimestre de 2021 respecte al mateix període de l’any anterior, amb la qual cosa creiem que serà un bon any en el qual podem tornar als nivells anteriors a la pandèmia”, va assegurar Font de Mora.

El president d’ANFFECC va mostrar la inquietud del sector pel repte mediambiental i va reivindicar que les empreses associades “en els últims 15 anys ja han reduït les emissions a l’atmosfera un 45 %”. A més, va expressar el seu desig que els pròxims fons europeus ajuden el sector a avançar en aquesta estratègia.

Per a acabar, Font de Mora va avançar algunes de les línies d’innovació en què està treballant el sector, com ara “esmalts més eficients i intel·ligents o noves tintes per a màquines d’injecció ceràmica”.

La conferència d’aquesta vesprada i el lliurament dels Premis Alfa d’Or ja està disponible en aquest enllaç: