FERIA VALENCIA

memoria 2021

Els clients volen celebrar les seues fires

Per Marta Sánchez

Els clients volen celebrar les seues fires. En el segon any de la pandèmia, quan podrien haver crescut els dubtes sobre el model de negoci firal, l’experiència de Feria Valencia va ser que els seus clients, tant expositors com visitants, volien celebrar les seues fires.

De fet, quan la pandèmia ho permetia, els esdeveniments firals es duien a terme, evidentment no amb normalitat, però sí amb determinació per part de tothom.

Evidentment, cada sector patia les seues pròpies circumstàncies, així que la fira s’hi ha adaptat i ha donat en tot moment el servei que els clients han requerit.

Així, s’ha pogut comprovar que, quan un sector ha volgut fer la seua fira i la pandèmia ha permés celebrar-la, l’esdeveniment sempre ha tingut èxit, amb la qual cosa s’han millorat les expectatives d’expositors i visitants i s’ha aconseguit que la fira, tal com demanen els seus clients, torne a ser un punt de trobada, un lloc per a compartir el coneixement i una font de negoci per als sectors representats.

En definitiva, Feria Valencia ha aconseguit satisfer les expectatives dels seus clients, d’una banda, amb la celebració de les trobades que demanaven i, d’altra, aconseguint que l’assistència de compradors faça que aquestes trobades hagen sigut un autèntic èxit.

En aquesta situació, Feria Valencia va celebrar a les seues instal·lacions un total de 14 fires pròpies i 41 esdeveniments externs el 2021, segon any de la pandèmia. Aquesta activitat es va poder dur a terme gràcies al protocol de seguretat del qual Feria Valencia es va dotar per a poder fer front a la COVID-19, però també, i en gran manera, al gran interés mostrat per part dels seus expositors, que van apostar per la reactivació, la qual cosa va revalorar el negoci firal i va demostrar que funciona.

I és que la pandèmia va tornar a ser el 2021 l’obstacle principal per al desenvolupament normal del negoci de fires i esdeveniments. De fet, molts dels grans esdeveniments internacionals del calendari europeu van ser suspesos l’any passat. Sobretot durant el primer trimestre de l’exercici.

Davant d’aquesta situació, Feria Valencia va desenvolupar noves formes de generar valor per a les seues empreses expositores i va reactivar la seua plataforma en línia. Això va permetre la celebració de Cevisama On perquè expositors i visitants del certamen pogueren mantindre els seus contactes en un moment en què la situació sanitària feia impossible la celebració d’esdeveniments presencials. El mateix va ocórrer amb Forinvest Digital, que va substituir l’edició presencial el mes de maig.

No obstant això, al juny, amb una situació sanitària prou millorada per a poder celebrar un esdeveniment de manera presencial, Feria Valencia comença a posar a ple rendiment la seua maquinària i celebra l’edició de primavera de la fira de l’automòbil, 100 % presencial. Una fira que aconsegueix reunir al recinte firal valencià un total de 33 firmes expositores i més de 15.000 visitants només en tres dies de celebració.

Passat l’estiu i d’acord amb el calendari previst de Feria Valencia, l’activitat firal es va reprendre sense arribar ni de bon tros a la normalitat, però es va arribar a celebrar un total d’11 fires al recinte fins a final d’any, totes amb un alt nivell de satisfacció per a les firmes expositores i un gran èxit d’assistència, per exemple, Iberflora, Valencia Boat Show, Mediterránea Gastrónoma o la Fira de l’Automòbil, esdeveniments multitudinaris.

Aquestes cites, a més de per a fer negoci, van servir com a punt de trobada empresarial i van ajudar a l’enfortiment i la dinamització de diferents sectors econòmics. No debades, aquest segon semestre de l’any l’activitat firal va congregar més de 151.000 visitants, dels quals 42.063 van tindre accés als expositors i a la informació a través de suports digitals. Tot això va ser possible gràcies a l’esforç important fet per l’equip de Feria Valencia per implantar les mesures sanitàries oportunes davant la COVID-19 amb l’objectiu de garantir sempre la màxima seguretat sanitària per als actors principals de l’activitat firal, expositors, visitants, proveïdors i els seus propis treballadors; així com per continuar sent una eina clau per a donar continuïtat al creixement econòmic, previ a la pandèmia, i continuar duent a terme el seu objectiu principal, donar suport i impulsar els agents principals de dinamització de l’economia de la nostra Comunitat, i contribuint al progrés econòmic de tots els sectors que veuen Feria Valencia com la seua casa.