FERIA VALENCIA

memoria 2021

Ampli seguiment del II Congrés Professional del Videojoc i eSports de la Comunitat Valenciana

La trobada de l’ecosistema digital valencià es va celebrar els passats 29 i 30 d’octubre en format híbrid. Prop d’un centenar de professionals van assistir presencialment al congrés a Feria Valencia; a banda, les conferències també es van seguir en streaming a través de la web del congrés. El congrés també va acollir el lliurament dels Premis AVEPe a les millors empreses de l’entreteniment digital i va reconéixer el treball de les firmes No Spoon Lab Tech, Esat i Digital Sun.

València, 9 de novembre de 2021.- Objectiu complit en el II Congrés Professional del Videojoc i eSports de la Comunitat Valenciana. Aquesta trobada, organitzada per l’associació professional AVEPe juntament amb Feria Valencia i que ha comptat un any més amb el suport ferm i l’impuls de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, es va celebrar en format híbrid els passats 29 i 30 d’octubre a Feria Valencia, amb un programa que es va seguir en format presencial a la sala d’actes del recinte firal, però que també es va poder seguir en streaming a través de la pàgina web de l’esdeveniment.

La trobada, que va ser inaugurada per la secretària autonòmica d’Economia, Rebeca Torró, va reunir en format presencial prop d’un centenar de professionals d’aquests sectors puixants, com ara programadors, creadors de continguts, representants de start-ups o dissenyadors digitals, que van seguir en viu les dues jornades de treball, en les quals es van analitzar les tendències de futur del sector i la importància que té en l’actualitat l’ecosistema innovador valencià en el desenvolupament del sector. A més, el congrés continua viu actualment, ja que tots els continguts romanen accessibles en la plataforma web del congrés: https://www.congresovideojuegocv.es/.

Per als responsables d’AVEPe, els resultats del congrés han cobert notablement les expectatives i han elaborat una sèrie de conclusions, entre les quals destaquen:

La importància del contacte presencial i interpersonal entre elements centrals del sistema productiu valencià en videojocs i eSports. En un model productiu digital, la presencialitat i desvirtualització cobra més importància que en altres sectors. El congrés ha aconseguit trobar agendes i espais de trobada en el sector de l’economia digital, en el qual s’ha aconseguit que els elements centrals de l’entreteniment digital coincidisquen personalment en un espai de reflexió i decisió.

La construcció d’un relat de sector estrictament empresarial. El congrés s’ha centrat en la consolidació d’un associacionisme professional teixit, coordinat i unificat. A més, ha anat més enllà del sorgiment i la idea per a centrar-se en la consolidació i la continuïtat com a eix central de la lògica empresarial en el sector.

Possibilitat de teixir aliances i treball en xarxa. El congrés també ha servit per a establir vincles empresarials i professionals amb organitzacions equiparables d’altres sectors, especialment tèxtil, i vincles amb organitzacions empresarials de segon i tercer nivell.

Elaboració d’un timing del sector de l’entreteniment digital. El congrés es troba en un moment important per a l’economia digital, ja que la pandèmia ha generat una acceleració dels processos de digitalització. L’entreteniment digital ha situat el debat en el moment just i a partir del congrés s’han de produir accions de definició d’ecosistema.

Presa de decisions estratègiques de sector. El congrés ha de servir per a disposar de la informació necessària per a prendre decisions urgents d’articulació de l’ecosistema productiu de cara al futur: unitat o dispersió. El congrés ha situat les coordenades de la unitat i la gestió activa d’hàbitats creatius com a millor potencialitat per al nostre territori.

Reconeixement. La primera edició de premis de reconeixement a trajectòries llargues i pioneres en el sector del videojoc i els eSports permet una lògica de permanència i sostenibilitat empresarial duradora, innovadora en els continguts i de creixement en ocupació i facturació.

Premis AVEPe

El congrés també va acollir la celebració d’una nova edició dels Premis AVEPe al millor de la indústria digital de l’entreteniment, que es van estructurar en tres categories:

1.      Premi Experiència per a les empreses i els professionals que més temps porten en el sector per a ESAT.

2.      Premi Emergents per a les empreses i els professionals que hagen debutat i destacat l’any 2021 per a Digital Sun.

3.      Premi Responsables per a les empreses que hagen tingut un comportament industrial més responsable amb el seu entorn i la seua comunitat des del punt de vista de la inclusivitat, la sostenibilitat o la diversitat, que va ser atorgat a la firma No Spoon Lab Tech.

Marketplace virtual

Cal destacar que, paral·lelament amb la celebració del congrés, a través de la plataforma web www.congresovideojuegocv.es es va habilitar un marketplace virtual en el qual 38 empreses han mostrat les seues últimes innovacions, productes i serveis. En aquest sentit van destacar auriculars, taules de gaming, ordinadors, perifèrics o noves plataformes de joc en línia, que ja estan a disposició dels professionals del sector en una plataforma virtual que continuarà activa fins al 30 de novembre.

Les conferències i ponències del congrés estan disponibles en línia en la web oficial de l’esdeveniment: https://www.congresovideojuegocv.es/